Mussegympa 2012 (Fullbokad)
Gruppen
Gruppen består av gymnaster födda 2012. Föräldrar som är ombytta kan hjälpa till i träningen som hjälptränare. Övriga föräldrar ska sitta ute i omklädningsrummet. De två första träningarna under terminen har vi dörrarna öppna så att ni kan titta in. 

Barnen får en rolig träning tillsammans. Träningen består av enkla och lekfulla aktiviteter där det viktigaste är att ha kul, att barnet får utlopp för rörelseglädje och fantasi och känner delaktighet. 

Vi börjar med en uppvärmning. Sedan får gymnasterna följa en redskapsbana där övningar är anpassade till gymnastikens grundformer: krypa, gå, klättra, rulla, balansera, hoppa, springa, stödja, kasta, fånga, åla och hänga. Barnen övar att göra kullerbyttor och att stå på händer samt hoppa jämfota i satsbrädor och trampett. Träningen avslutas med en lek. 

Mål med träningen 2017
Att gymnasterna utvecklar sin motorik. Barnet ska lära sig att göra kullerbyttor till stående, hoppa jämfota i satsbrädor och trampett samt kunna stå på händer mot stöd. Gymnasterna börjar att öva hjulningar. 

Tid
Lördagar kl 09.00 - 09.50.

Plats
Helgedalskolans gymnastiksal, Sibyllevägen 32, Kristianstad. Karta

Vi ber er föräldrar att tänka på
  • Gymnasterna ska vara barfota eller ha gymnastikskor på sig.
  • Långt hår ska var uppsatt och inga smycken eller klockor.
  • Undvik för stora kläder. Kläder ska sitta tätt mot kroppen.
  • Meddela huvudledaren via sms om ert barn inte kan komma på en träning. 
  • Ta med en drickflaska med vatten.
Huvudtränare
Josefine Fredriksson, 0723 - 71 07 31.

Hjälptränare
Sissi Sturesson, Nathalie Arvidsson och föräldrar som hjälpledare. 

Kostnad
Kostnaden för träningen under höstterminen 2017 är 500 kr för nya gymnaster, 200 kr i medlemsavgift för 2017 och 300 kr i träningsavgift. Gymnaster som tränade under vårterminen betalar enbart träningsavgiften.
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
KFUM Kristianstad GF, 24/07 20:37 
KFUM Kristianstad GF, 07/02 16:06