SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
KFUM Kristianstad
Gymnastik
Lättnader i restriktioner angående Covid-19 (2021-09-29)
2021-09-30 17:50


KFUM Kristianstad Gymnastik följer Svenska Gymnastikförbundets rekommendationer som är följande.
https://www.gymnastik.se/forening/halsa/CoronavirusCOVID-19
 

 


Från den 29 september har Folkhälsomyndigheten tagit bort alla rekommendationer för de som är vaccinerade samt de under 18 år, förutom att man ska stanna hemma vid minsta symptom.
Det innebär att vi från den 29 september kommer kunna träna och tävla mer eller mindre normalt igen, utan begränsningar i antal och att avstånd ska hållas.

 

Fortsatt ska ni dock:

 • Stanna hemma vid minsta symptom på Covid-19.
 • Tvätta händerna ofta eller använd handdesinfektion.
 • Håll er informerade om särskilda rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och den regionala smittskyddsläkaren

 

För er som är över 18 år och ovaccinerade så finns det fortsatt några restriktioner att förhålla sig till. Det är viktigt att du som individ fortsatt följer dessa rekommendationer om du tillhör den målgruppen.


Folkhälsomyndighetens rekommendationer för ovaccinerade över 18 år:


"Du som inte är fullvaccinerad mot covid-19 bör ta särskild hänsyn till personer i riskgrupp och personer som är 70 år och äldre. Du bör vidta försiktighetsåtgärder för att undvika att du själv blir smittad och för att undvika spridning av covid-19. Du bör därför, när det är möjligt:

 1. hålla avstånd till andra människor, och
 2. särskilt undvika nära kontakter med personer i riskgrupp och personer som är 70 år och äldre.

Dessa råd gäller inte för personer under 18 år eller för personer som av medicinska skäl rekommenderats att inte vaccinera sig mot covid-19."

 

 

 

Styrelsen följer noga utvecklingen och rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten, Länsstyrelsen, Region Skåne, Riksidrottsförbundet och Svenska Gymnastikförbundet. Vi vill vara en del av den samhälleliga lösningen mot Covid-19. Vi ber därför samtliga medlemmar att ta del av beslut och regler, samt följa föreningens hemsida och sociala medier då nya beslut och regler kan tillkomma på kort varsel. Att vi alla dra vårt strå till stacken och ha förståelse och omtanke om varandra!


/Styrelsen

 

Välkomna tillbaka till höstens träningar
2021-08-19 07:07

 

Vi önskar alla välkomna tillbaka till höstens träningar.

 

Vi ber er att tänka på att det fortfarande finns restriktioner kopplat till den pågående pandemin. Som ni vet ökar smittan i samhället igen. Enligt Folkhälsomyndigheten är smittan fortfarande på låga nivåer och de tror på en fortsatt nedtrappning av restriktionerna. Det gör att vi kan dra igång höstterminens träning nästan som normalt.

Tänk på att: 

 1. Personer som inte deltar aktivt i träningen ska inte vistas i hallen. Det finns en rekommendation om max 50 personer i en hall så vi behöver begränsa antalet personer som vistas i hallen.  
 2. Gymnaster ska stanna hemma vid minsta symptom.
 3. Gymnaster ska tvätta händerna innan och efter träningen. Vi har handdesinfektion tillgängligt i hallen som kan användes under träningen. 
 4. Håll avstånd till andra personer och undvik trängsel när ni går in i hallen för att lämna av ert barn.
  Kommunens regel Livishallens gymnastikhall: Ingång ska ske genom entrén. Gymnaster går till vänster in i friidrottshallen. Gå längs med väggen bort till gymnastikhallen. Utgång sker på samma sätt som ovan.
 5. Gymnaster ska komma ombytta då kommunen fortfarande håller omklädningsrummen stängda.

/Styrelsen

 

Grattis Wendi!
2021-05-13 11:56

Vår duktiga ungdomsledare Wendi Lu har tilldelas ett av ”Skånes idrottsledarstipendier” för lång och engagerad insats som ledare i vår förening. Tack Wendi för att du alltid ställer upp för gymnaster och oss andra ledare! Grattis till stipendiet! :-) 

Digital uppvisning 2021
2021-03-25 10:46

Även i år kan vi inte genomföra en uppvisning i Kristianstads Arena. Istället kommer vi att testa att göra en digital uppvisning. Detta betyder att vi kommer att filma gymnasterna under deras ordinarie träning under andra halvan av april. Mer information om tema och vad som ska filmas lämnas ut av ledarna i respektive grupp. Uppvisningen kommer sedan att läggas upp via Youtube till vilken ni sedan får en länk. 

 

Vi ber er som inte vill att ert barn ska delta att anmäla detta till respektive ledare genom att tacka nej till den kallelse som kommer att skickas ut i anslutning till när gruppen ska bli filmad. Ett ja på kallelsen betyder att det är OK att gymnasten blir filmad. 

 

Har ni några frågor om detta - kontakta mig!

 

Ursäkta att ni som står i kö också får detta meddelande! Vi hoppas ni vill se uppvisningen när den är klar!

Sissi Sturesson, sissi_sturesson@hotmail.com. 

Föreningskläder - nytt avtal ska tecknas!
2021-03-14 20:22

Ni är många som frågar efter att få köpa våra föreningskläder. Vårt avtal med Stadium har gått ut och nytt avtal behöver skrivas. Styrelsen arbetar intensivt med detta och kommer snart att besluta angående med vilken leverantör vi har slutit nytt avtal med. Så snart hoppas vi kunna meddela er hur ni kan köpa era föreningskläder. 

Gällande restriktioner angående Covid-19
2021-02-15 21:24
Styrelsen följer noga utvecklingen och rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten, Länsstyrelsen, Region Skåne, Riksidrottsförbundet och Svenska Gymnastikförbundet. Vi vill vara en del av den samhälleliga lösningen mot Covid-19. Vi ber därför samtliga medlemmar att ta del av beslut och regler, samt följa föreningens hemsida och sociala medier då nya beslut och regler kan tillkomma på kort varsel. Att vi alla dra vårt strå till stacken och ha förståelse och omtanke om varandra!
 
Föreningens regler betyder att:
 • All träning ställs in för gymnaster som är födda 2001 eller tidigare.
 • All träning ställs in för Vuxen-barngrupper.
 • Träningar för barn och ungdomar födda 2002 eller senare genomförs, men vi undviker övningar med passning, då fysisk kontakt ska undvikas.
 • Vi tränar i mindre grupper - 8 gymnaster i varje grupp. 
 • Ledare undviker att åka kollektivtrafik till och från träningarna.
 
I övrigt så följer vi ALLA de tidigare reglerna att:
 • Den som är sjuk, även med milda symtom, ska stanna hemma till och med två dagar efter tillfrisknande. Insjuknar man under aktiviteten ska man gå hem direkt.  
 • Alla aktiviteter anpassas till antalet personer som deltar i förhållande till lokalens storlek så att trängsel undviks.    
 • De barn och föräldrar som inte deltar aktivt i träningen får inte vistas i hallen.  
 • Ledare och gymnaster byter om hemma.  
 • Vi undviker att finnas i omklädningsrum och andra lokaler. Ta hellre en promenad om du inte deltar i träningen.  
 • Alla tvättar sina händer innan och efter träningen. Vi har god handhygien. Vi har tillgång till handsprit i hallarna.   
 • Dela inte vattenflaskor och liknande som kan överföra saliv.

/Styrelsen

Ladda ner Medlemsappen
Ladda ner Ledarappen
Nyheter från våra grupper
Det finns inga nyheter..