SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
KFUM Kristianstad
Gymnastik
Lättnader i restriktioner angående Covid-19 (2021-09-29)
2021-09-30 17:50


KFUM Kristianstad Gymnastik följer Svenska Gymnastikförbundets rekommendationer som är följande.
https://www.gymnastik.se/forening/halsa/CoronavirusCOVID-19
 

 


Från den 29 september har Folkhälsomyndigheten tagit bort alla rekommendationer för de som är vaccinerade samt de under 18 år, förutom att man ska stanna hemma vid minsta symptom.
Det innebär att vi från den 29 september kommer kunna träna och tävla mer eller mindre normalt igen, utan begränsningar i antal och att avstånd ska hållas.

 

Fortsatt ska ni dock:

  • Stanna hemma vid minsta symptom på Covid-19.
  • Tvätta händerna ofta eller använd handdesinfektion.
  • Håll er informerade om särskilda rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och den regionala smittskyddsläkaren

 

För er som är över 18 år och ovaccinerade så finns det fortsatt några restriktioner att förhålla sig till. Det är viktigt att du som individ fortsatt följer dessa rekommendationer om du tillhör den målgruppen.


Folkhälsomyndighetens rekommendationer för ovaccinerade över 18 år:


"Du som inte är fullvaccinerad mot covid-19 bör ta särskild hänsyn till personer i riskgrupp och personer som är 70 år och äldre. Du bör vidta försiktighetsåtgärder för att undvika att du själv blir smittad och för att undvika spridning av covid-19. Du bör därför, när det är möjligt:

  1. hålla avstånd till andra människor, och
  2. särskilt undvika nära kontakter med personer i riskgrupp och personer som är 70 år och äldre.

Dessa råd gäller inte för personer under 18 år eller för personer som av medicinska skäl rekommenderats att inte vaccinera sig mot covid-19."

 

 

 

Styrelsen följer noga utvecklingen och rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten, Länsstyrelsen, Region Skåne, Riksidrottsförbundet och Svenska Gymnastikförbundet. Vi vill vara en del av den samhälleliga lösningen mot Covid-19. Vi ber därför samtliga medlemmar att ta del av beslut och regler, samt följa föreningens hemsida och sociala medier då nya beslut och regler kan tillkomma på kort varsel. Att vi alla dra vårt strå till stacken och ha förståelse och omtanke om varandra!


/Styrelsen